İmplant tedavisi sonrası şişme ya da morarma olur mu?
İmplant operasyonu sonrası cerrahi işlem yapılan bölgenin büyüklüğüne ve kişinin doku hassasiyetine bağlı olarak şişme ya da morarma nadiren de olsa görülebilir. Bu durumlar genellikle geçici ve kısa sürelidir.
Gömülü 20 yaş diş çekiminden sonra yüzde morarma ve şişme olur mu?
20 yaş dişlerinin çekimleri her zaman aynı zorlukta geçmemektedir. Kemik ile örtülü olan gömülü 20 yaş dişlerinin çekimlerinden sonra geçici süreli hafif şişlik ve morarma olması gayet normal bir durumdur.
Diş Beyazlatma işleminden sonra nelere dikkat etmeliyim?
Diş beyazlatma işlemi sonrasında dişler boyayıcı maddelere karşı oldukça hassastır. Bu sebeple tedavinin daha başarılı olması için çay, kahve, sigara, kırmızı meyveler gibi dişleri boyayabilecek şeylerden ortalama 10 gün süresince uzak durmak gerekir.
Diş Beyazlatma işlemi sırasında kullanılan kimyasallar zararlı mıdır?
Diş hekimi kontrolünde yapılan beyazlatma işlemi dişlere zarar vermez.
Sigara içen kişiler diş beyazlatma işlemi yaptırabilir mi?
Diş beyazlatma işlemi sonrasında dişler belirli bir süre renk veren maddelere karşı oldukça hassastır. Bu sebeple doktorunuzun önerdiği süre boyunca dişlere renk verebilecek yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır.
Sigara içen bireylerdeki renklenmeler nasıl düzeltilebilir?
Diş taşı temizliği sayesinde sigara lekelenmelerinden kurtulmak mümkündür.
Diş ipi kullanımının herhangi bir zararı var mıdır?
Diş ipi doğru teknik ile uygulanırsa herhangi bir zarar vermez. Aksine ara yüz çürüklerinin oluşumunu engelleyeceği için fayda sağlar.
Hamilelikte diş tedavisi yapılabilir mi?
Hamilelik sürecinde yaşanılan diş problemlerinin aciliyeti tedaviyi ne zaman yapacağımızı belirler. Diş tedavisi için en güvenilir dönem 2. trimesterdır. Kadın doğum uzmanından onay alınarak diş tedavisi yapılabilir.
Hamilelik döneminde diş eti kanamalarında ki artış normal midir?
Hamilelik döneminde vücutta ki birçok değişim gibi ağız florasında da birtakım değişimler olmaktadır. Özellikle diş eti iltihabları bu dönemde artış gösterebilir. Böyle bir durumda muhakkak hekime başvurulması gerekir.
Diş ipi kullanımının herhangi bir zararı var mıdır?
Diş ipi doğru teknik ile uygulanırsa herhangi bir zarar vermez. Aksine ara yüz çürüklerinin oluşumunu engelleyeceği için fayda sağlar.
Diş Taşı temizliği ağrılı bir işlem midir?
Diş taşı temizliği sırasında genellikle ağrı oluşmaz. Bazen yaygın diş eti çekilmesi olan bireylerde hafif hassasiyetler oluşabilir.
Diş taşı temizliği zararlı mıdır?
Diş hekimleri tarafından yapılan diş taşı temizliğinin herhangi bir zararı yoktur. Aksine oluşan diş taşlarının temizlenmemesinin diş ve diş eti sağlığı üzerinde olumsuz etkileri vardır
Kanal Tedavisi ne kadar sürer?
Genellikle kanal tedavisi işlemi 1 ya da 2 seansta biter. Kök kanalın içerisinden iltihab akışı olan durumlarda seans sayısı artabilir.
Ön dişler arasındaki boşluklar kapatılabilir mi?
Ön dişlerde ki boşluklar, ortodontik tedavi, kompozit doldular(bonding), porselen lamineler, porselen kuronlar ile kapatılabilir. Hangi metodun seçileceği hastanın dişlerinin durumuna göre hekim tarafından belirlenir.
Dişlerin çürümemesi için diş fırçalamaya ek olarak ne yapılabilir?
Diş çürümesine sebep olan bakteri plağı, fırça ile ulaşamadığımız yüzeylerde birikir. Bu bölgeleri temizlemek için diş ipi, ara yüz fırçası ve ağız duşu kullanılmalıdır.
Düzenli diş fırçalaması yapan kişilerde diş taşı oluşur mu?
Düzenli ve doğru teknikle diş fırçalayan ve buna ek olarak diş ipi ve arayüz fırçası kullanan kişilerde diş taşı oluşumu engellenebilir.
Lamina (yaprak porselen) uygulaması her hastaya uygulanabilir mi?
Lamina uygulaması genellikle çoğu kişiye uygulanabilmektedir. İşlemi yapmadan önce çenelerin kapanış biçimi değerlendirilir. Diş gıcırdatması, tırnak yeme, kalem ısırması gibi parafonksiyonel alışkanlığı olan kişilere yapılması uygun değildir.
Ağız kokusu sebepleri nelerdir?
Çürük dişler, diş eti hastalıkları, uyumsuz dolgular, eski protezler, dildeki çeşitli hastalıklar Halitozise(ağız kokusu) sebep olabilir. Diş muayenesi sonucunda herhangi bir sebep bulunamazsa Kbb yada dahiliye uzmanına danışılabilir.
Diş çekiminden hemen sonra implant olur mu?
Çekilen dişte herhangi bir enfeksiyon yoksa ve kemik yapısı uygunsa aynı seansta implant uygulanabilir.
Tel tedavisi görmeden dişlerde ki çapraşıklıklar düzelebilir mi?
Günümüz teknolojisi ile artık tel takılmadan da bazı plaklar yardımı ile dişler düzeltilebilir.
Ortodontik tedavi ağrılı mıdır?
Genel olarak ağrılı bir tedavi değildir. Fakat tellerin aktive edildiği seanslar sonrasında hafif geçici ağrılar olabilir.