Hastalar sık sıkdiş beyazlatmanın dişlerine zarar verip vermeyeceğini soruyor. Daha parlak, daha beyaz bir gülümsemeyle ilgilenenleri rahatlatmak için bu gönderide diş beyazlatmanın güvenliği hakkında bilgi vereceğiz.
Diş Beyazlatma Neden Yapılır?
Dişler zamanla lekelenerek doğal beyazlıklarını kaybederler. Bu, yaşlanma, yaşam tarzı seçimleri (sigara kullanımı gibi), yeme alışkanlıkları (kahve veya çay gibi içecekler veya diğer şekerli içecekler) ve hatta bazı ilaçlar dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle olabilir. Diş beyazlatma, birçok hastanın en parlak, en beyaz gülümsemelerini göstermelerine izin vererek özgüvenlerini artırabildiğini bulduğu kozmetik bir işlemdir.
Diş Beyazlatma Seçenekleri Nelerdir?
Diş beyazlatma birkaç farklı şekilde yapılabilir:
- Diş hekiminiz tarafından genellikle bir veya iki randevuda ofis tipi diş beyazlatma
- Diş hekiminizin muayenehanesinden sizin için özel olarak hazırlanmış eve teslim kitleri ile ev tipi diş beyazlatma
Diş Beyazlatmak Güvenli Midir?
Çoğu durumda, profesyonel diş beyazlatma tedavileri hem güvenli hem de etkilidir. Reçetesiz ürünler, çoğu durumda, yönergeleri izlediğiniz sürece oldukça güvenlidir. Diş beyazlatma işlemi (hem muayenehanede hem de evde) diş hekiminiz tarafından denetlenir, bu nedenle ortaya çıkan herhangi bir sorun daha ciddi hale gelmeden ele alınabilir.
Profesyonel tedavi, tezgah üstü ürünlere göre daha güçlü beyazlatma çözümleri kullandıklarından ortalama olarak daha hızlı ve daha etkilidir. Kısaca istediğiniz sonucu elde etmek için daha az tedavi anlamına gelir.
Evde profesyonel diş beyazlatmanın genellikle muayenehanede yapılan tedaviye göre daha uzun süren bir süreç olduğunu unutmayın. Bunun nedeni kullanılan hidrojen peroksit miktarıdır. Ofis içi tedavilerde %43’e kadar hidrojen peroksit kullanılabilir. Bunun nedeni, diş hekiminin orada olması ve hidrojen peroksit miktarını ve nasıl kullanıldığını kontrol edebilmesidir.
Evde yapılan tedaviler normalde yaklaşık %5 hidrojen peroksit kullanır. Bu, tedavinin daha uzun süreceği anlamına gelse de, tedavi sırasında yanlışlıkla bir hata yaparsanız daha az risk vardır. Unutmayın, daha düşük miktarda hidrojen peroksit güvenliğiniz içindir.
Aşırı beyazlatma veya çok sık beyazlatma dişlerinize veya diş etlerinize zarar verebilir, bu nedenle diş hekiminizin sizin için önerdiği protokole uyduğunuzdan ve sorularınızı bildirdiğinizden emin olun. Diş hekiminiz, tedavinin güvenliği konusunda sizi temin etmek için oradadır.
Diş Beyazlatmanın Yan Etkileri Var Mı?
Çözelti diş etlerinize temas ederse, en sık görülen yan etki geçici diş eti tahrişidir. Bunun sonucu olarak ortaya çıkan herhangi bir tahriş, büyük olasılıkla tedaviden sonra kaybolacaktır. Endişelenirseniz, diş hekiminize başvurmalısınız.
Gülümsemenizi aydınlatmakla ilgileniyorsanız veya daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız, bugün Diş Hekimi Bilge Odabaşı ile iletişime geçin!